Δράσεις του έτους 2011

Δράσεις του Κ.Α.Π.Η. 2011

Στα ΚΑΠΗ μας παρέχεται πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα από ιατρό παθολόγο, που περιλαμβάνει εξέταση των μελών, παροχή ιατρικών συμβουλών, και συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους κυρίως ΟΓΑ και Δημοσίου.

Επίσης παρέχεται πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, που περιλαμβάνει μετρήσεις πίεσης, σακχάρου, εμβολιασμούς, αλλά και φροντίδα άλλων περιστατικών όπου υπάρχει ανάγκη.

Λειτουργεί φυσικοθεραπευτήριο, παροχή που απευθύνεται σε όλα τα μέλη αρκεί να προσκομισθεί παραπεμπτικό από θεράποντα ιατρό ορθοπεδικό.

Το ΚΑΠΗ μεριμνά και για την καλή φυσική κατάσταση των μελών του. Λειτουργεί πρόγραμμα γυμναστικής και ενδυνάμωσης προσαρμοσμένο στα άτομα Γ’ Ηλικίας που παρουσιάζουν μυοσκελετικά προβλήματα.

Με μεγάλη επιτυχία λειτουργούν τρείς χορωδίες, μία σε κάθε ΚΑΠΗ, που απαρτίζονται από μέλη μας που εκτός από καλή φωνή έχουν διάθεση για τραγούδι και συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Ακόμη λειτουργεί στους χώρους και των τριών Κ.Α.Π.Η εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης- εργοθεραπείας.

Στους χώρους των τριών ΚΑΠΗ λειτουργεί και κομμωτήριο. Τα μέλη έχουν την δυνατότητα να κουρευτούν ή να χτενιστούν με ιδιαίτερα χαμηλό αντίτιμο.

Αυτή τη στιγμή όλες οι ανωτέρω υπηρεσίες εκτός της νοσηλευτικής φροντίδας και της εργοθεραπείας παρέχονται από εθελοντές, κυρίως νέους επιστήμονες, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα μέλη μας αφιλοκερδώς με αγάπη για τους ηλικιωμένους, κέφι και σεβασμό προς τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, με μόνη αμοιβή το κόστος μετακίνησής τους.

Τέλος, λειτουργεί και το πρόγραμμα του οικογενειακού βοηθού. Συγκεκριμένα οι οικογενειακοί βοηθοί φροντίζουν για την συγκέντρωση βιβλιαρίων υγείας (από τα μέλη που δεν δύνανται λόγω προβλημάτων υγείας να επισκεφθούν το γιατρό) και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους.

Εξυπηρετούν ανήμπορα μέλη σε ανάγκες καθημερινότητας (ψώνια, πληρωμή λογαριασμών κλπ), συνοδεύουν μέλη σε γιατρούς και δημόσιες υπηρεσίες, επισκέπτονται σπίτια μελών που έχουν ανάγκη από αυτό που για όλους εμάς είναι αυτονόητο : λίγη παρέα).

Το ΚΑΠΗ μας εκτός από τις δραστηριότητες που παρέχει στα μέλη εντός του χώρου του έχει προγραμματίσει και υλοποιήσει δράσεις και εκτός του χώρου του όπως επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α. με στόχο να φέρει τα μέλη σε επαφή με τις κοιτίδες πολιτισμού του τόπου μας και τα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας.

Οργανώνει ομιλίες από γιατρούς (διατροφολόγο, καρδιολόγο, ενδοκρινολόγο) που σχετίζονται με θέματα υγείας τρίτης ηλικίας, με σκοπό την προτεραιότητα στη πρόληψη στο τομέα της υγείας κι όχι στη θεραπεία.

Με τις εκδρομές που διοργάνωσε συνέβαλε στην ανάταση του ψυχισμού των ηλικιωμένων και της ανάπτυξης της συντροφικότητας μεταξύ τους προσφέροντας ευχάριστες ημέρες σε προορισμούς που συνδυάζουν τη φυσική ομορφιά με ξεναγήσεις και διασκέδαση.

Λειτουργεί επίσης σε συνεργασία με την πολιτιστική Λέσχη Φίλων της ΠαιδικήςΔανειστικής Βιβλιοθήκης Χαριλάου εργαστήρια κοσμήματος και αγιογραφίας στους χώρους του ΣΤ΄Κ.Α.Π.Η δύο φορές την εβδομάδα.

Φωτογραφίες απ την εκδήλωση στο Focus για την κοπή της Βασιλόπιτας

Η Αντιπρόεδρος κα Αγγελίδου - Πολυχρονιάδου Άννα και το Δ.Σ. του ΣΤ΄Κ.Α.Π.Η και των παραρτημάτων του 9ο και 12ο Κ.Α.Π.Η. διοργάνωσαν γιορτή για την Κοπή της Βασιλόπιτας στο κέντρο Focus. Στη γιορτή μας παρευρέθησαν περίπου 550 μέλη μας. Μετά τον χαιρετισμό της κα. Αγγελίδου κι άλλων μελών του Δ.Σ όπως την κα. Κολοβού Λίτσα, τον κ. Διαμαντάκη Βασίλειο και τον κ. Λιακόπουλο Στέλιο, έγινε γνωριμία με τον νέο Πρόεδρο του καινούργιου Διοικητικού Συμβουλίου όλων των Κ.Α.Π.Η του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Ζαχαριάδη Λάζαρο. Ακολούθησαν οι χορωδίες του 9ου και 12ου Κ.Α.Π.Η με τους χοράρχες Ν.Πλαστήρα και Χ.Βυρώζη που τραγούδησαν το "Πάει ο παλιός ο χρόνος" Στη συνέχεια έγινε η κοπή της πίτας με δώρο για τους 3 τυχερούς που κέρδισαν το φλουρί, μια ημερήσια εκδρομή.
Τα μέλη μας ήπιαν, έφαγαν και χόρεψαν με την καρδιά τους, ευχόμενοι το νέο έτος να μας δώσει δύναμη,υγεία και πολλές ευτυχισμένες στιγμές .