7ήμερη εκδρομή στη Γαλλία

Το ΣΤ' Κ.Α.Π.Η. και τα παραρτήματά του 9ο και 120 διοργανώνουν εκδρομή 7 ημερών αεροπορικώς-οδικώς Παρίσι-Αβινιόν-Νίκαια στις 7 με 13 Ιανουαρίου 2009.

Τιμή εισιτηρίου: 429 € σε δίκλινο

Περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά από το Κ.Α.Π.Η. στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης
  • Αεροπορικά εισιτήρια & Φόρους αεροδρομίων, Θεσσαλονίκη-Παρίσι
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό
  1. Παρίσι:HOTEL IBIS PARIS BERTHIER PORTE DE CLICHY (2 νύχτες)
  2. Αβινιόν: CITEA AVIGNON HOTEL (1 νύχτα)
  3. Νίκαια: HOTEL KYRIAD NICE PORT (2 νύχτες)
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ancona-Ηγουμενίτσα
  • Διαμονή 1 νύχτα σε ΑΒ4 καμπίνες (εσωτερικές τετράκλινες) χωρίς πρωινό Ancona-Ηγουμενίτσα
  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων, αρχ.χώρων, πάρκων, θεαμάτων και βαπορρέτων

Διασκεδάσεις, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα

Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα:(50 km) ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΙΣΙ (Περιήγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Παρίσι. Με την άφιξη περιήγηση στην πΌλη, ακολουθώντας τη χρονολογική και καλλιτεχνική εξέλιξη του Παρισιού. Θα δείτε το νησάκι Λα Σιτέ, τη γέφυρα Πον Νεφ, την Ακαδημία, την Σχολή Καλών Τεχνών, το Δικαστικό Μέγαρο, την Παναγία των Παρισίων, την πλατεία και το θέατρο Σατελέ, το σιντριβάνι του Φοίνικα, τις φημισμένες πυραμίδες του Λούβρου, την αψίδα του Θριάμβου, την λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, το μνημείο των απομάχων, τον τάφο του Ναπολέοντα , τη γέφυρα του Αλεξάνδρου του 3ου, την εκκλησία της Μαρίας της Μαγδαληνής και την Όπερα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα προτείνουμε κρουαζιέρα 1 ώρας στον Σηκουάνα με τα υπέροχα μπατώ, για να απολαύσετε το νυχτερινό Παρίσι.

2η ημέρα:(80 km) ΠΑΡΙΣΙ (Λούβρο -Βερσαλλίες -Μονμάρτη)

Αρχίζουμε την ξενάγηση στο ανάκτορο μουσείο του Λούβρου, το οποίο φιλοξενεί παγκόσμι αριστουργήματα τέχνης. Ανάμεσά τους η Τζοκόντα, η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης κ.α. Αναχώρηση για τα θερινά ανάκτορα των Βερσαλλιών. Θα δείτε το παλάτι, τα βασιλικά διαμερίσματα, την αίθουσα των κατόπτρων, τα δυο παλάτια, το μεγάλο και το μικρό Τριανόν με τους φανταστικούς κήπους του. Επιστροφή στο Παρίσι και ελεύθερος χρόνος για τον πύργο του Άιφελ. Το απόγευμα επίσκεψη στο λόφο της Μονμάρτης, γειτονιά και στέκι των υπαίθριων καλλιτεχνών απ'όπου η θέα του Παρισιού είναι μοναδική.

3η ημέρα:(680km) ΠΑΡΙΣΙ-ΑΒΙΝΙΟΝ

Αναχώρηση το πρωί με λεωφορείο και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην καρδιά του Γαλλικού νότου την πανέμορφη Αβινιόν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την ιστορική πόλη.

4η ημέρα:(260 km) ΑΒΙΝΙΟΝ(περιήγηση πόλης) -ΚΑΝΝΕΣ -ΝΙΚΑΙΑ

Στην Αβινιόν διατηρείται ακέραια η αίγλη του αλλοτινού μεγαλείου της. Χαρακτηριστικά αξιοθέατα η ερειπωμένη γέφυρα Πον Σεν Μπενεζέ, το μεγαλύτερο γοτθικό παλάτι της Ευρώπης, το Παπικό Ανάκτορο. Συνεχίζουμε κατά μήκος της Γαλλικής Ριβιέρας με επόμενο σταθμό τις Κάννες. Θα δούμε τα υπέροχα κτήρια και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία απ την εποχή Μπελ Επόκ. Θα περιπλανηθούμε στην περίφημη Κρουζέτ και θα περάσουμε απ το μέγαρο του διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Τελευταίος σταθμός η Νίκαια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την πόλη.

5η ημέρα:NIKAIA (Μονακό-Μόντε Κάρλο)

Περιήγηση στο γραφικό λιμάνι της Νίκαιας, την παραλιακή λεωφόρο, την πασίγνωστη "Προμενάν Ντεζ Ανγκλαίζ, τους όμορφους κήπους του Αλβέρτου, το Ηρώον κ.α. Θα συνεχίσουμε για το πριγκιπάτο του Μονακό. Θα επισκεφθούμε τα ανάκτορα του Ρενιέ, την Μητρόπολη που είναι θαμμένη η Γκρέις Κέλλυ, το Ωκεανογραφικό Μουσείο Κουστώ, την "Villa KERYLOS"πιστό αντίγραφο έπαυλης από την Ρωμαϊκή εποχή και το περίφημο Καζίνο του Μόντε Κάρλο. Επιστρέφοντας στη Νίκαια θα επισκεφθούμε εργοστάσιο παρασκευής των περίφημων γαλλικών αρωμάτων. Για το βράδυ προτείνουμε ένα ποτό σε κάποιο κοσμοπολίτικο μπαρ της παραλίας.

6η ημέρα:(650Km) ΝΙΚΑΙΑ-ANCONA-ΕΝ ΠΛΩ

Ξεκινάμε το πρωί για Γένοβα, Μπολόνια, για να καταλήξετε στην Ανκόνα απ όπου θα πάρετε το πλοίο για Ελλάδα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Απολαύστε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλώ.

7η ημέρα:(320 Km) ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Απολαμβάνοντας μια μικρή κρουαζιέρα στην Αδριατική, άφιξη το πρωί στην Ηγουμενίτσα. Έλεγχος, επιβίβαση στο λεωφορείο, αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ στα Ιωάννινα και φαγητό στο Μέτσοβο άφιξη στην Θεσσαλονίκη.

Πρακτορείο ZORPIDIS TRAVEL